top of page

Voor de shoot
 

A90A0337.jpg

Vooraf aan de shoot

"Een goede voorbereiding is het halve werk"

Vooraf aan de shoot

Vooraf aan de shoot zullen we contact hebben over wat jouw wensen zijn en of ik dit kan vervullen. We bespreken de locatie en alles wat nodig is voor de shoot. Het is altijd slim om van te voren op bijvoorbeeld Pinterest te zoeken naar foto's die jou aanspreken. Kijk naar welke sfeer je mooi vind en welke poses je aanspreken. Wanneer je die dan ook nog door stuurt aan mij, heb ik een goed beeld van wat jij in je hoofd hebt, zo voorkomen we teleurstelling achteraf. 

 

Tips en tricks

Wanneer de shoot bijna voor de deur staat, is het handig om nog even door te nemen wat je moet regelen en of moet meenemen. Ik zal hier onder enkele aandachtspunten benoemen.

 

Paarden shoots:

 • Zorg dat je dier netjes voor de dag komt. Het is ook altijd handig om nog een doek en/of borstel mee te nemen op de dag zelf, zodat we tussendoor het dier even kunnen bij poetsen.

 • Bij paarden is het fijn als het harnachement ontdaan is van vlekken en dat alle riempjes vast zitten. Zorg vooral ook dat alles recht zit! Indien we foto's maken met een halster, zorg dan voor een net halster met het liefst een dun/smal halstertouw. Ik raad halsters met veel bont/onderlegging af ivm het wegvallen van het hoofd.

 • Er mag gebruik gemaakt worden van mijn 2 Foto halsters die perfect zijn om weg te werken op de foto.

 • Wanneer er een hoofdstel om is maar er wordt wel een touw aan het bit bevestigd, denk dan ook weer aan de subtiliteit van het touw. Hoe minder te zien, hoe mooier weg te werken.

 • Check van te voren vast waar je paard op reageert om de aandacht te krijgen. Zijn dat paarden geluiden? Of het ritselen van een zakje? Altijd goed om vast te weten!

 • Het is altijd handig om iemand mee te nemen ter assistentie. Iemand die even je paard kan beethouden of juist zijn aandacht kan vragen. Daarbij geeft het ook vaak rust als er iemand bij is die bekend voor jullie is.

Honden shoots:

 • Zorg dat je dier netjes voor de dag komt. Het is ook altijd handig om nog een doek en/of borstel mee te nemen op de dag zelf, zodat we tussendoor het dier even kunnen bij poetsen.

 • Over netjes gesproken, schoon tuig is ook geen overbodige luxe! Ga je met de hond op de foto, kies dan liever niet voor een tuigje, maar voor een halsband. Het liefst zit daar een dunne lijn aan. (Er bestaan show lijntjes, die zijn lekker dun) Natuurlijk mag je wel het gewone tuig mee nemen, zodat we alleen wisselen met het maken van de foto's.

 • Neem vooral iets mee dat de aandacht van de hond lokt. Bijvoorbeeld zijn favoriete speeltje of een stok. 

 • Ook beloningen zijn een must! Denk aan blokjes kaas/worst of snoepjes. Die ene mooie blik krijgen we vast als er focus is op dat lekkers!

 • In sommige gevallen is het ook handig om iemand mee te nemen die je kan helpen. Iemand die bijvoorbeeld de hond beethoud wanneer jij de aandacht probeert te trekken!

Ga jij zelf met je dier op de foto? Zorg dan dat je ook over je eigen outfit hebt nagedacht! Natuurlijk moet je niet iets aantrekken waar je je niet comfortabel in voelt. Maar denk vooral aan wat mooi staat in combinatie met je dier én met de locatie waar we foto's maken. Vind je het lastig om iets uit te kiezen? Ik denk graag met je mee!

Algemene shoots

In tegenstelling tot de dieren shoots, kosten de foto's met mensen een stuk minder voorbereiding!

Het belangrijkste is om na te denken over wat jij/jullie aantrekken. Zoek naar iets waar je je fijn in voelt en lekker kunt bewegen. Het is leuk als kleding een beetje op elkaar is afgestemd, maar soms is een bonte bedoeling ook erg fotogeniek! Denk vooral aan wat jij wilt terug zien op de foto!

Even nadenken over welke schoenen je aan doet in combi met de locatie is handig. Op je hoge hakken door het diepe zand is nou eenmaal niet zo makkelijk. Natuurlijk kun je wel los je schoenen mee nemen! Omkleden tijdens een shoot is mogelijk.

gaan er kids op de foto, is het handig om baby doekjes mee te nemen om eventuele vlekjes te kunnen wegwerken. Is je kind een echte knoeipoets, is het wellicht verstandig een extra setje kleding mee te nemen.

Ook is het bij kids een goed idee om zijn/haar favoriete speelgoed mee te nemen om het kindje happy te houden en eventueel de aandacht te vragen.

Zorg dat je op tijd begint aan de voorbereiding. Dan kunnen we direct starten zodra ik er ben! 

Zo houden we álle tijd voor mooie beelden!

 • Ik heb gratis 2 foto halsters te leen, die na de na bewerking niet meer zichtbaar zijn. zo lijkt het alsof het paard geheel los staat!

 • Het gebruik van mijn 2 kerst kransen behoort ook tot de opties. Deze kunnen om de nek worden vast gezet en hoeven dus niet over het hoofd.

 • Ook heb ik enkele bloemen kransen voor een leuke voorjaars look!

 • Voor het gebruik van bladgoud/rose zit een meerprijs van €3.50 aan ivm de tijd die het kost om het aan te brengen.

Van links naar rechts: 
Het foto halster, Krans thema rood/bloemen, Krans goud/chique, Bloemenkrans roze, bloemenkrans rood.

bottom of page